Jak vytvořit Montessori domácnost

Jak vytvořit Montessori domácnostPosledních několik měsíců jsem po večerech pracovala na vytvoření příručky o tom, jak u vás doma vytvořit Montessori domácnost. A nyní vám můžu slavnostně oznámit, že je hotová!

V příručce najdete přehledně vše, co potřebujete k tomu, abyste vaši domácnost přeměnili na Montessori připravené prostředí. Příručka obsahuje 55 stran a je přehledně rozčleněna do kapitol podle místností, které máte doma.

Příručka má dva cíle:

  1. Aby úprava domácnosti byla snadná a finančně nenáročná. Z toho důvodu je každá kapitola doplněná o nákupní seznam, takže by vám měl stačit jeden nákup v IKEA, abyste pořídili vše potřebné pro vybavení celé domácnosti. A protože jsem brala i ohled na cenu, váš rozpočet nepřekročí 6700,-Kč.
  2. Abyste mohli vytvořit Montessori domácnost i na malém prostoru. Proto je druhá část příručky naplněná praktickými tipy, jak malý prostor co nejlépe využít, aby v něm dítě mohlo být co nejvíc samostatné a zároveň to příliš nezasahovalo do menšího prostoru.

Osobně se mi věci nejlépe představují, když před sebou mám konkrétní příklady. Z toho důvodu u každé kapitoly najdete část s popisem toho, jak Montessori provozujeme u nás – tedy v reálné, české domácnosti. Některé principy (například během stolování) jsme uzpůsobili tak, aby více odpovídali našemu rodinnému rytmu a přinesly nám do domácnosti více klidu a pohody.

Příručka je také doplněna spoustou fotografií, které názorně ukazují, jak je možné vytvořit reálnou Montessori domácnost.

V některých částech knihy se kromě toho, jak domácnosti vybavit, dozvíte i proč je vhodné to tak udělat. Protože vhodně připravené prostředí vám může pomoct předcházet některým častým problémům, které s dětmi můžete řešit, jako je třeba vztekání při převlékání nebo házení s jídlem.

Příručka je momentálně za zaváděcí cenu 129,-Kč a koupit si ji můžete zde.

Pokud s nákupem váháte, nechte si na email poslat první kapitolu, abyste si udělali bližší představu, jak příručka vypadá a co se v ní můžete dozvědět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top