Montessori aktivity a #offlinedetstvi

montessori aktivity

Začátek roku je tradičně o novoročních předsevzetích. Pro sebe jsem si letos jako jednu z priorit dala to, aby můj syn trávil co nejméně času s obrazovkami. Je mi jasné, že úplně bez nich to nejde - nechci, aby syn vypadal v dětském kolektivu jako z jiné planety, protože ani netuší, co je to tablet. A jsou situace, kdy se bez “digitální hlídačky” prostě neobejdu. Ale přála bych si, aby vysedávání před obrazovkou u nás bylo jen výjimkou. Aby zažil #offlinedetstvi, kdy bude lítat po venku s kamarády, tvořit věci z modelíny a ze stavebnic a večer si na chvilku sedne ke knížce, než půjde spát. 

Aby čas strávený v offline světě byl pro syna co nejzábavnější a abych já mohla nějak směřovat aktivity, které spolu budeme dělat, inspirovala jsem se naší dřívější Montessori školkou a každý měsíc nějak tématicky zaměřím. K danému tématu pak připravím seznam činností, které by šly se synem dělat. Půjde o klasické Montessori aktivity, různé tvoření a výlety.

Moc by mě potěšilo, kdybyste se k nám přidali a dětem také nechali zažít #offlinedetstvi. Pokud se přihlásíte k odběru newsletteru, každý týden Vám do mailové schránky přistaně několik aktivit, které s dítětem budete moct podniknout. Aktivity budou zaměřené primárně na děti předškolního věku, ale myslím si, že s trochou úprav si je užijete s dětmi mladšími i staršími.

V lednu nezačneme ničím menším než dinosaury a pravěkem! Maily budu posílat vždy ve středu, abyste měli do víkendu čas nachystat věci, které na některé aktivity budou potřeba.

Pokud chcete již tuto středu obdržet první seznam s tipy, co za aktivity s dětmi dělat, vyplňte prosím následující formulář, kterým se přihlásíte k odběru newsletteru.

Pokud budete některou z aktivit sdílet na Instagramu, budu moc ráda, když mě na fotce označíte nebo k ní přidáte tag #offlinedetstvi, abych si mohla prohlédnout, co tvoříte!

Na závěr bych vám ráda popřála šťastné vykročení do nového roku. Ať si ho vy i Vaše děti užijete a zažijete co nejvíc zábavy!

PS: Aktivity jsou inspirované Montessori pedagogikou. Neuvažovali jste o tom, že vaši domácnost poupravíte podle Montessori principů? Pokud ano, shodou okolností jsem napsala příručku, která by Vám se zařizováním mohla pomoct 🙂 Zjitit o ní můžete víc na tomto odkazu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top