4 způsoby, jak kreativně využít laminovačku

Myslím si, že díky laminovačce získáte spoustu možností zábavy za málo peněz. Nevěříte? Pojďte se podívat na několik našich oblíbených způsobů, jak laminovačku používáme. 

  1. Jako prostírání
    Jedna z Montessori pomůcek, která děti učí, jak správně stolovat, je prostírání, na kterém jsou předkreslené obrysy, kam přijdou jednotlivé kusy nádobí. Máte spoustu možností, jak takové prostírání vyrobit. Můžete obrysy obšít na látkovém prostírání na šicím stroji nebo je nakreslit fixem na textil, můžete koupit už hotové prostírky. A nebo pokud se vaše dítě teprve s jídlem seznamuje a prostor kolem sebe jídlem vydatně zašpiní, můžete vytisknout prostírku na tiskárně (na bílý nebo barevný papír) a potom ji zalaminovat. Po každém jídle ji jen snadno utřete houbičkou.
  2. Jednoduché puzzle
    Synovi je dvacet měsíců a klasické puzzle (i když jen s málo dílky) mu zatím moc neříkají. Vytiskla jsem mu proto jednoduché obrázky a rozstříhala je na dvě až čtyři části. A on je potom skládá dohromady.

  3. Jídlo
    Syn prochází obdobím, kdy miluje vaření a vše kolem toho. Neustále nám nosí nějaké věci, abychom je jedli. Krmí hračky, kočku i kytky. Nechtěla jsem mu kupovat plastové hračky, které připomínají jídlo a ne vždy mám čas, abych ho nechala hrát si se skutečným jídlem. Proto jsem vyfotila a vytiskla jídlo, které doma běžně máme, a teď si ho může servírovat na talíř, míchat si s ním v hrnci a podobně. A až bude starší, může se použít jako obrázkový nákupní seznam.

  4. Obličeje rodiny
    Syn mi rád kouká přes ruku, když upravuji fotky na mobilu nebo na počítači a je nadšený, když pozná toho, kdo je na fotce. Rozhodla jsem se téhle jeho záliby využít a nechala vyvolat fotky všech našich příbuzných. Ty jsem zalaminovala a děrovačkou na každé v rohu udělala díru. Pak jsem karty navlékla na přezku a teď je vozíme s sebou, když vím, že pojedeme delší dobu vlakem nebo městskou. Syn se zabaví a příbuzní jsou nadšení, když vidí, že je syn zná. 

Používáte doma laminovačku k vytváření pomůcek pro děti? Co je u vás oblíbené? 

2 Comments

  1. […] Nafoťte je mobilem, vytiskněte je a zalaminujte. (Už jste četli o kreativních způsobech, jak použít laminovačku?) A pak se vydejte na zahradu a kytky spolu […]

    Odpovědět
  2. […] rodinné fotky a zalaminujte je. V rohu udělejte děrovačkou díru a skrz ni pak provlékněte karabinu nebo kolečko na […]

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Scroll to top